Over Ralph

Naar muziek luisteren is leuk….een muziek instrument bespelen nog leuker…

Van jongs af aan vond ik muziek al heel leuk. Ik herinner mij dat ik toen ik 5 jaar was Wooden Heart en Hey Jude zo mooi vond. Keer op keer draaide ik die plaatjes. Dat mijn vader muzikant was hielp er natuurlijk ook aan mee. Mijn eerste instrument was een doosje potloden, daar zat ik te pas en te onpas op te tikken. Rond mijn 10e volgde een korte verkenning op de klarinet. Nadat ik Jinglebells kon spelen kwam ik tot de conclusie dat de klarinet een prachtig instrument was, maar niet voor mij. Op mijn 12e begon ik met klassiek gitaar en wat later kwam daar drummen bij. De middelbare school werd pas echt leuk met het drummen in diverse bandjes.

Door de jaren heen heb ik in verschillende bandjes gespeeld. Daarnaast heb ik naar bijna elke denkbare muziekstijl geluisterd (en die leren waarderen).

Ik begeleid momenteel op gitaar en cajon flamenco-danslessen bij FlamencoNijmegen. Op cajon speel ik in Julio’s Suitcase en als drummer maak ik deel uit van de Nijmeegse top 2000 band en The Touch. De combinatie van instrumenten die ik speel blijft mij muzikaal verrijken.

Met veel plezier geef ik al een flink aantal jaren les. Ik vind het heel leuk om jou met mijn kennis en ervaring te begeleiden in het leren spelen van gitaar, cajon of drums. Mijn lessen staan voor effectiviteit én plezier. In mijn lessen wil ik  bewerkstelligen dat het leren spelen van een instrument bijna (..) net zo leuk kan zijn als het spelen zelf.

Het is mijn intentie vanaf de eerste les jou al een beetje muziek te laten maken. Ik pas mijn lessen zoveel mogelijk aan aan jouw wensen en interesses /mogelijkheden. Dit vind ik overigens ook één van de leukste aspecten van lesgeven. iedereen is anders, leert anders en heeft verschillende mogelijkheden/ moeilijkheden in de ontwikkeling van muzikale vaardigheden.

Spreekt je dit aan en heb je zin om met muziek bezig te zijn op een van deze instrumenten? Neem contact op voor een proefles!