Drumles

drumles

In mijn drumlessen ga ik uit van de gedachte om jou zo snel mogelijk muziek te laten maken. Drumritmes kunnen spelen komt daarom op de eerste plaats. Met het kunnen spelen van een aantal drumritmes is de basis gelegd om in een bandje of thuis met je favoriete muziek mee te spelen.

Door het kunnen spelen van slechts één ritme  – het boem-tak ritme- zet je meteen een reuzenstap. Hiermee kan je ontelbare klassiekers (bv Billie Jean van Michael Jackson) en minder bekende nummers meespelen. Het kunnen spelen van een aantal drumritmes is het eerste waar ik me op richt bij de beginnende drummer.

Kan je eenmaal een ritme spelen dan is het natuurlijk ook leuk als je een drumfill kan maken, dat wil zeggen even uit het ritme breken om een refrein of de terugkeer naar het couplet van een nummer aan te geven. Daarbij moet je weer ‘in de maat’ terug kunnen komen in het vaste ritme. Je moet weten waar je ‘zit’…dus…… kunnen tellen ( 1,2,3,4, etc. ;-).

Dit zijn dus de 3 zaken waar in het begin het accent op ligt: Ritmes, Fills en Tellen. In latere lessen gaan we o.a. dieper in op techniek, dynamiek en improvisatie.

Uiteraard pas ik de lessen zoveel mogelijk aan aan jouw wensen, voorkeuren en mogelijkheden.

Voor wie ?                                                                                                                                          De lessen zijn vooral bedoeld voor beginners. Daarnaast geef ik ook graag les aan leerlingen die al enige ervaring hebben en die hun mogelijkheden willen vergroten of een wat vrijer gevoel bij drummen willen ontwikkelen (souplesse, groove etc.).